söndag 7 februari 2010

The day the earth stopped (2008)2 nakna (?) aliens i människoform landar på jorden. Med sig har dom 666 (!?) jättelika robotar och ett ultimatum: Bevisa mänsklighetens värde eller dö.


Det är så otroligt jävla mycket som är fel med den här smörjan. Till exempel: Aliens med mycket avancerad teknik ser oss som ett framtida hot och vill förgöra oss men låter bli för att dom ser ett barn födas? Dom tillåts inte lägga sig i det som händer på jorden (?) men att rädda livet på en kvinna som fött barn går bra? Dom har både helande krafter och förmågan att slå ut hela grupper av människor med sin bara händer men dom lyckas ändå bli gripna om och om igen.
Förutsägbart, dåligt manus, dåligt ljus, kass filmning. Hela skiten är en röra av ologiska och motsägelsefulla handlingar. Nämnde jag det förutsägbara dravlet? Höll på att glömma att Judd Nelson är med i den, han står med på omslaget till och med. Synd att det är en jävla halv trekvarts biroll på 2 minuter!

Filmens budskap ska givetvis vara att trots mänsklighetens alla fel så finns det ett värde men ingenting görs för att lyfta fram det, eller jo, ett barn föds, det är allt. Och det finns nåt luddigt "the value of peace" vad det nu har med filmen att göra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud