söndag 30 januari 2011

The satan killer (1993)


När en polismans fru faller offer för den sadistiske The satan killer bestämmer han sig för att ge sig ut på en privat killing spre i jakten på mördaren.

AIP crap med en riktigt usel dialog och föga imponerande skådespelarinsatser.Dessutom är det få filmer lyckas med konststycket att inom loppet av två 2minuter klämma in full frontal female nudity och en byte av kläder mellan 2 scener.

Mysteries of the gods (1976)


Uppföljare till Chariots of the gods och nu presenterad av William "Star trek" Shatner! I denna film så blir det ännu flummigare och ännu mer trovärdigt *host* då man tar med ufologer, en man med den mest bisarra skepparkransen någonsin och personer som minsann blivit publicerade i The national enquirer. Här bevisas det att människan härstammar från någon sorts utomjordisk ras av supergudar för att våran hjärna inte förtvinar och dör ut. Alzheimers fanns nog inte på 70talet....

Chariots of the gods (1970)


Dokumentär om människans ursprung och vilka som skapade jordens underverk. Fullt med förenklingar blandat med new age gör detta till en tidstypiskt och rätt så intressant liten film.

lördag 22 januari 2011

Homewrecker (1992)


Datageni designar en intelligent försvarsdator som lyckas skjuta ner ett civilt passagerarflygplan och får således sparken från försvaret. Och vad gör man med en defekt artificiell intelligens som ser allt som ett hot? Man sätter upp den hemma givetvis, och döper den till Lucy.

Helt enkelt underbart, hitech drama/thriller med blinkande lampor och robotarmar som åker runt på skenor i huset och en dator som försöker döda samtidigt som hon kokar kaffe. It cooks, it cleans, it kills, yes indeedo!

fredag 21 januari 2011

House of the yellow carpet (1983)


Franca och hennes man Antonio ska sälja en gul matta och sätter ut en annons i en tidning. Medans Antonio är ute kommer en man för att titta på mattan och snart blir Franca inlåst med mannen som påstår att han för flera år sen dödat sin fru på den gula mattan

Man kan tycka att en giallo som handlar om en gul matta skulle kunna vara usel men jag finner den rätt underhållande. Det är inte den typ av giallo där folk dör till höger och vänster utan denna stoltserar med ett enda dödsfall och mycket twistar i handlingen. Riktigt fina miljöer och bra musik förhöjer den klaustrofobiska stämningen i denna halvt okända pärla.

Equinox (1970)



4 vänner färdas till bergen för att möta upp en geologiprofessor men hittar bara ett förstört hus och ett mystiskt slott. Efter lite sökande i en grotta hittar dom professorn som blivit galen tillsammans med en mystisk ondskefull bok och dom 4 blir snart tvungna att bekämpa monster och djävulen själv som vill ha boken för sig själv.



Psykadeliskt, surrealistisk och totalt craptastic ockult skräck med underbara dockeffekter, blå monster och flygande djävular.

söndag 16 januari 2011

Urban warriors (1987)


Efter känvapenkatastrofen (har vi sett det förut?) så tvingas 2 forskare slåss mot kriminella gäng samtidigt som dom letar efter andra överlevande.

Det här är postapokalysm när det är som sämst, det finns ingen direkt handling eller logik och ibland orkar man inte ens filma sina egna scener utan snor dom från The final executioner vilket även The Bronx executioner gjorde. Det är inget urban warriors över någonting eftersom det är en film som utspelas i öknen och allt vi får i sann pa anda är 2 st hitech motorcyklar och en granatkastarbestyckad jeep men det hjälper föga.

lördag 15 januari 2011

Night of dark shadows (1971)


En konstnär med fru flyttar in i ett gammalt hus och blir hemsökta av en förfader som hängdes för häxeri för 200 år sen.

Imponerande, surrealistisk och stämningsfull med en bra insats av Kate Jackson och David Selby, trots att Mgm tvingade fram en klippning av filmen.


lördag 8 januari 2011

The majorettes (1986)



Rörig och tämligen usel slasher där cheerleaderflickor faller offer för en kamouflageklädd knivgalning. Dialogen är usel, klippningen är så usel att det ser ut som någon censurerat den och det finns inte mycket som passar in i något som helst sammanhang.

onsdag 5 januari 2011

Warrior of the lost world (1983)


En motorcykelburen rebell skickas ut för att bekämpa den ondskefulla organisationen Omega som styr världen efter kärnvapenkatastrofen.

Sanslös och helt galen PA komplett med dvärgar och cyberpunks. Så dåligt att det blir bra och plus i kanten för en av dom mest irriterande talande motorcyklarna på film. Och vi får inte glömma Megaweapon, en gigantisk pansarbil komplett med spikar och eldkastare.

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud