tisdag 21 december 2010

They call me macho woman (1989)


Ologiskt, sanslöst och bitvis våldsamt blir det när en ung kvinna tvingas bekämpa ett gäng tungt beväpnade narkotikalangare.

måndag 20 december 2010

Violated (1953)


Galen sexmördare attackerar Burleskflickor och klipper deras hår i denna seriemördarthriller från 1953.

Willard (1971)


Willard har inga vänner och ett dåligt jobb med en elak chef. Men när han räddar ett gäng råttor från att drunkna i en grund pool (råttor kan tydligen inte simma) så får han genast hundratals nya vänner. Och när hans mor dör så bosätter sig råttorna hos Willard och hjälper honom hämnas på dom som behandlar honom illa samt att råna folk för att betala av hans huslån.

Råttskräckaktigt med hintar av gammalt mörkt hus och psychohorror och en helt bisarr storyline.

Doktor Skräck och de förstenade kvinnorna (1960)



En konststudent anländer till en liten by i Holland för att skriva om en skulptör som tillverkar förstenade kvinnor i sin kvarn. Han träffar även på skulptörens vackra dotter och börjar sakta lära sig om kvarnens mörka hemlighet.





Vacker och stilfull euroskräck i underbara miljöer som mixar element från House of wax och Eyes without a face. Finns på ett underbart oklippt släpp av Mondo macabro och kan köpas här

fredag 17 december 2010

The Jupiter menace (1984)


Domedagsdokumentär som bevisar att jorden, kommer att gå under med början år 1990, då 400 miljoner människor kommer att dö, och avslutas år 2000 med en global jordbävning.

Alternativt så kommer ismassorna vid polerna att öka så mycket att jordens axel rubbas och skapar en ny istid. Och allt bevisas med både vetenskapsmän och klärvoajanter.
Detta är en suspekt blandning av vetenskap, kristendom och new age med tydliga paralleller till dagens domedagspropaganda.

torsdag 16 december 2010

Night creature (1978)



En storviltsjägare släpper lös en svart panter på sin privata ö men när hans släktingar kommer på besök så blir dom jagade av djuret.

Omslaget wtf! Släpptes lagom till Halloween och någon ville väl ge sken av att det här minsann är en bra skräckfilm. Men i helvete heller,bara ännu ett bevis på hur kreativa filmbolagen kunde vara förr i tiden när dom ville blåsa folk.

Hell's Bells 2: The Dangers of Rock 'n' Roll (2004)


Uppföljaren till Hell's Bells : The Dangers of Rock 'n' Roll, nu utan hockeyfrisyr. Annars same shit i modernare tappning.

Hell's Bells: The Dangers of Rock n Roll (1989)


Ännu än massiv antirock dokumentär av och med Eric Holmberg i hockeyfrisyr.Denna dokumentär analyserar problemet med moderns musik, tar upp dess ursprung och hur den påverkar samhället samt vad som kommer att hända om vi inte gör bot och bättring.
Det är som vanligt intressant att se vilka artister som flörtade med satanism och djävulsdyrkan på det glada 80talet men det här med kritiskt granskande är inte riktigt grejen.Men, klarar man av flera timmar med andlig snedvriden propaganda så varför inte.

Rock n roll sorcerers of the new age revolution


Pastor Joe Schimmel slår återigen ner på musikvärlden och denna är exakt likadan som They sold their soul for rock n roll fast i föredragsform.

onsdag 15 december 2010

They sold their souls for rock n roll


Massiv 10 timmars antirock dokumentär ur ett kristet perspektiv och då bjuds det på godsaker. Här får vi lära oss att musik ligger bakom det mesta som är fel i samhället såsom sex, droger, våld och , the horror, fri vilja. Mycket intressant att kolla på och en av dom mer välgjorda dokumentärerna i ämnet.

Street hitz (1992)



Omslaget utlovar gängvåld men det vi får är ett halvt skitigt och smått deprimerande drama om 2 bröder i Bronx varav den ena försöker överleva på gatan och den andre vill studera och bli advokat.

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud