fredag 26 november 2010

Mutant hunt (1987)



Underbart! När 80talet slår till så slår det till hårt! Här ser vi en man och hans syster som tillverkar cyborgs men någon ger dessa robotar knark som gör dom extremt våldsamma. En hunkig prisjägare anlitas för att stoppa dessa cyborgs men en ondskefull kvinna har andra planer och tillverkar egna cyborgs. Hunken slår följe med en annan latinsk hunk (som kan vara en pimp) och bekämpar den den ondskefulle mannen som samarbetar med den ondskefulla kvinnan. Rörigt? Ja för fan. Effekterna imponerar faktiskt bitvis men ibland blir det bara B med målade kulisser osv. Man har dock kul när man ser den. En kavalkad av spionslag och hårda män med svarta solglasögon.

Värt att nämna är också att i framtiden tar man knark i örat och man har casio klockor med inbyggd gps som visar X och kuber. Mobiltelefoner finns det och dom är pluggar man sätter i örat och vi får inte glömma att det finns laservapen. Frisyerna är lika stora dock.

The destroyer (1988)


Oiled up men with powertools is teh shit!


När seriemördaren Ivan Mozer ska avrättas går någonting riktigt fel och för att göra saken lite värre så blir det upplopp, många dör och fängelset stängs. 18 månader senare ska ett filmteam spela in en film i fängelset och tråkigt nog för dom så lever Ivan och han bor i fängelset!

Frågorna är många: Varför diggar killen gameshows så mycket? Varför äter han håret på sina offer? Varför har han ett jävla kikarsikte på sin slaghammare? Underbart b blir det i vilket fall.

torsdag 25 november 2010

Kick or die (1987)


En våldtäktsman slår till mot kvinnliga studenter och skolan anlitar därför Don Potter, the ultimate kickfighting machine, för att lära kvinnorna självförsvar.

En 80tals rökare av det smått legendariska bolaget Action international pictures. För lite action dock men vi bjuds på hårda blickar och ett shysst disconummer.

torsdag 18 november 2010

Generation (1985)



Här har vi ett sällsynt 80talssport/drama som utspelar sig i det, hmm, futuristiska 1999 och kretsar kring en familj och deras problem. (Ja, omslaget är tämligen missvisande.) Det handlar mest om 2 bröder, Jack och Alan, Jack spelar en ny brutal sport, Combat hockey, vilket liknar vilken Nhl match som helst, och Alan arbetar för ett företag och utvecklar handikapphjälpmedel som företaget i sin tur utnyttjar för att tillverka sexdockor (!) och en Combat hockeydräkt som gör spelaren snabbare och starkare. Behöver jag nämna att dräkten blinkar? Alan är dock lite sugen på den asiatiske företagsledarinnan och som inte det vore nog så envisas Alans fru att undervisa i ett ghetto där det hårda gatugänget Apache styr. Deras syster har problem med sin far och mamman försöker få familjen och enas inför år 2000 och bla bla bla.
Inte direkt bra men futuriska filmer från 80talet har ju alltid sin charm med stora hemterminaler och blinkande ljus :)

måndag 15 november 2010

Axe aka Lisa, Lisa (1977)


3 mördare och våldtäktsmän tar sin tillflykt till ett hus på landet där Lisa spenderar sina dagar med att nacka höns med yxa och ta hand om sin paralyserade morfar. När dom försöker förgripa sig på henne åker yxan och rakkniven fram.

At last...total terror, nja inte riktigt. Lågbudget av någonting, man kan inte kalla det exploation och inte sleaze. Någon typ av rape/revenge kanske? Alla yxningar sker offscreen och utförandet känns tämligen taffligt även om den har en härlig skitig 70talskänsla över sig. Klockar in på strax över en timme men lockar trots det med en 2 disc special edition.



Fick titeln California axe massacre i usa när den släpptes på video och är en del i den brittiska Video nasty serien.

söndag 7 november 2010

La nuit de la mort aka Night of death (1980)


Underbart mörk och mångfacetterad fransk skräck där dom inneboende på ett ålderdomshem är levande döda som behöver blod och kött från vackra kvinnor för att inte dö.

lördag 6 november 2010

Boa… Nguu yak! (2006)


Gigantisk boa äter thai teens som kraschat med sin luftballong i djungeln. Kategori C med relativt usla dataanimeringar.

Tenement aka Slaughter in the South Bronx (1985)



Riktigt nasty blir det när ett gäng ligister bestämmer sig för att hämnas på hyresgästerna i ett förfallet hus i Bronx. Filmen spar således icke på krutet och bjuder på det ena och det andra inklusive injicering av tvättmedel och kvastskaft. En rejäl tidstypisk 80talsrökare på alla sätt.

The haunting of Molly Hartley (2008)


17 åriga Molly Hartley försöker skapa sig ett nytt liv med sin pappa efter att hennes mamma försökt mörda henne. Hon plågas dock av hallucinationer och mardrömmar som kan ha att göra med hennes 18årsdag.

Amerikansk tv-skräck med idel tv-serieskådespelare. Speciellt bra blir det dock aldrig.

The initiation (1984)


Kelly Fairchild plågas av mardrömmar efter en traumatisk händelse i sin barndom och hon får hjälp av en collegeprofessor att bearbeta dessa drömmar.Men när hennes studentförening Delta Ro Kai ska spendera en natt inlåsta i ett varuhus börjar dom dö en efter en och snart kommer Kelly att inse att hennes drömmar döljer en hemsk hemlighet...


En av dom bättre slasherfilmerna från 80talet trots standardmallen. Välspelat och trovärdigt med surprise twist ending.

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud