måndag 19 juli 2010

Steel trap (2007)


7 människor som befinner sig på en fest i en övergiven skyskrapa får samma sms som bjuder in till en speciell baluns på 27:e våningen. Väl där så blir dom inlåsta och jagade av en krokbeväpnad galning medans dom försöker ta sig ut.


Surviving each floor is the name of the game, nja inte riktigt. Det finns lite rebusar och ramsor men något spel lyckas inte skaparna få till. En osannolik slasher med en del blod är vad vi fått på halsen.

The sadist has red teeth (1971)


När Daniel Bernard släpps från mentalsjukhuset, där han legat inlagd för emotionellt trauma och morbida böjelser efter en bilolycka, tror han att han är en vampyr. Hans flickvän försöker stötta honom men Daniel glider mer och mer in i rollen som vampyren Red tooth och börjar attackera kvinnor.

Le sadique aux dents rouges är en riktigt underlig, surrealistisk, obegriplig och bisarr fransk vampyrfilm.

söndag 11 juli 2010

Scarecrow (2002)


Mobbad kille blir mördad i ett majsfält av moderns älskare och hans själ hamnar i en fågelskrämma. Fågelskrämman går sedan helt sonika runt och hämnas på allt och alla beväpnad med majskolvar och en skära.


Blodig och rätt intressant b-slasher med mycket taffliga oneliners.

The curse of Frankenstein (1972)


Precis när Dr Frankenstein har väckt sitt monster till liv kommer den onde Cagliostro´s två medhjälpare och dödar Dr Frankenstein för att kidnappa hans monster. Cagliostro ska använda monstret för att kidnappa dom vackraste flickorna så han kan ta deras kroppsdelar och skapa den perfekta kvinnan som ska bli modern till en ny superras.

Jess Francos La maldición de Frankenstein är en helt underbart galen variant av Frankenstein med vandrande skelett, blinda blodsugande fågelkvinnor, ett silverfärgad monster och ofokuserat kameraarbete.

fredag 9 juli 2010

2019 - After the fall of New york (1983)


Ett förödande kärnvapenkrig gör varenda kvinna infertil och världen styrs av ondskefulla Euraks som utrotar defekta människor och begår hemska genetiska experiment på dom som är friska nog. I ett ockuperat New york finns dock en fertil kvinna kvar och rebellfederationen skickar krigaren Parsifal för att hämta henne och således kunna säkerställa mänsklighetens överlevnad.

Helt enkelt underbart, denna film har allt. Dvärgar, mutanter, robotclowner, apmänniskor, laservapen och tuffa bilar. Ett av dom bättre bidragen till pa genren.

torsdag 8 juli 2010

The Bronx executioner (1989)

I ett futuristiskt New york har dom onda androiderna och dom goda humanoiderna delat upp Bronx i två delar. Hit skickas en sheriff för att skipa rättvisa och skapa fred.

Ännu en i raden av italienska pa filmer. Denna utspelar sig inte alls i Bronx utan mestadels i öknen och i en industribyggnad.Filmen använder inspelat material från The final executioner
och det mest intressanta med den här filmen är nog hur Margit Evelyn Newton´s
bröststorlek ökar eller minskar beroende på vilken film dom använder scener ifrån.

The Final Executioner (1984)


Flera år efter kärnvapenkatastrofen kommer en forskare med fru på att världen inte längre är radioaktiv och blir bannlysta till ödemarken av den styrande eliten . Hans fru blir snart nog våldtagen och mördad och själv lämnas forskaren att dö. Han räddas av en svart man och bestämmer sig för att hämnas.

Seg och långsam postapocalysm. Inte det bästa genren kan erbjuda.

måndag 5 juli 2010

Ghosthouse (1988)


Liten död flicka med ondskefull clowndocka terroriserar och dödar alla som vågar sig in i det övergivna huset.


Typisk italiensk skräck och slasher. En charmig och blodig liten historia med onda clowner, onda småflickor och skrämmande barnramsor.

Scar (2007)




En serie tortyrmord sker i en amerikansk småstad och det har likheter med en seriemördare som dödades för flera år sen.

Som en blandning mellan Saw, Hostel och Fredagen den 13:e står det på omslaget vilket är rent skitsnack. I stort sett alla mord sker off screen och färgsättningen är usel.Till detta lägger vi vissa trovärdighetsproblem och så har vi en medioker film.

Freeway killer (2010)


William Bonin, The Freeway killer, dödade, våldtog och torterade minst 21 unga pojkar och män 1979-1980.

Faktiskt en rätt okej film även om den inte vågar ta upp hälften av grejerna denna psykopat gjorde.

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud