fredag 30 april 2010

Red hook (2009)



Jenny bevittnar mordet på sin storasyster, 10 år senare börjar hon på New yorks universitet. Trots att hon är tillbakadragen och rädd för att gå ut ställer hon upp i en skattjakt och snart börjar deltagarna dö.

Handlingen har man väl sett förut, men hemligheten bakom slasherfilmer är att hålla tempot uppe. Det misslyckas Red hook med kapitalt för man orkar helt sonika inte kolla igenom 50 minuter av skit innan någonting händer. Detta är helt enkelt utomordentligt tråkigt!

onsdag 28 april 2010

Dark echo (1977)



En båt förliser och 86 människor dör. 100 år senare kommer kaptenen på båten tillbaka som en nån sorts undervattenszombie för att hämnas på ättlingarna till alla som beskyllt honom för olyckan.


Intressant mest för att den är så obskyr och ovanlig. Och för att zombiekaptenen är tuff som snus!

måndag 26 april 2010

Mas alla del terror (1980)




Våldsamma rånare på flykt hamnar i ett gammalt övergivet kloster där bisarra saker börjar hända.

Vridet och obskyrt, zombies, naket, spansk landsbygd, hädelse och sleaze i en skön mix. Mas alla del terror måste ses.

Strange Frequency (2001)



Ett gäng kortfilmer gjorda för tv ala Twilight zone mixat med rock n roll.

Faktiskt inte så uselt, vissa episoder är helt okej som My Generation och More Than a Feeling med Eric Roberts och Judd Nelson.

Bad dreams (1988)



I mitten av 70talet begår en kult massjälvmord men en ung flicka, Cynthia, överlever. Efter 13 år i koma vaknar hon upp på ett mentalsjukhus och snart börjar patienter dö samtidigt som Cynthia plågas av visioner där kultens ledare kallar på henne.


Videovåldsklassiker ala 80tal, givetvis hårt klippt av den svenska censuren. Man får bortse från det faktum att borderline patienter med självmordsbenägenhet och självstympningstendenser faktiskt har tillgång till både knivar, öppna fönster och blekmedel. Kan man göra det får man en rätt underhållande film där folk tar livet av sig genom att hoppa in i fläktsystem osv.

måndag 19 april 2010

The devil doll (1936)



En förrymd fånge krymper människor och använder dessa som viljelösa slavar för att hämnas på dom personer som fick honom oskyldigt dömd för 17 år sen.

Så bra som det kunde bli år 1936.

söndag 18 april 2010

Girls Rebel Force of Competitive Swimmers (2007)



Detta ser ju bra ut. Ett skollag i simning bestående av högstadietjejer som slåss mot zombies .
Men den här filmen handlar inte om The Girls Rebel Force of Competitive Swimmers. Den handlar om en högstadietjej som råkar vara tränad yrkesmördare och som blir kåt av klarinettmusik(!). Just det, ännu en i raden av dessa japanska filmer som är en dålig ursäkt för illa dold skolflickefetischism ! Man trodde man sett allt efter att ha sett Stacy - Attack of the schoolgirl zombies men icke! Här har vi upskirt kameravinklar, bondage, lesbisk sex, ballgags, våldtäkt, tortyr , lackfetischism och faktiskt ett antal zombies.
Men på det hela taget är det för urbota korkat för att man ska orka med att kolla igenom hela filmen.

lördag 17 april 2010

Claw of terror aka Scream bloody murder (1973)



Matthew älskar sin mor så mycket och kör därför över sin far med en traktor och lyckas samtidigt krossa sin egen hand. Efter en handprotes i form av en krok och 10 år på ett katolskt (?) mentalsjukhus får han komma hem. Då hans mamma gift om sig måste Matthew döda igen och lyckas denna gång döda sin egen mor i processen. Matthew flyr och måste nu försöka hitta en ny mor att älska som bara han kan och ingen ska få stå i hans väg.

En fräsig liten 70talshistoria med både yxmord och hallucinationer. Men att kalla den för Claw of terror är dock lite fel då kroken bara används en enda gång. Det finns ett par härliga scener när Matthew springer runt på stan och rånar folk och kommer undan med det. Hur svårt kan det vara att hitta en kille med en krok till hand ?
Helt osannolik men härligt psykotisk på samma gång.

söndag 11 april 2010

Devil story (1985)


Vi har ett monster, en dregglande mumie, en zombie och den franska landsbygden. Monstret terroriserar folk som råkar campa eller får bensinstopp. Eller så råkar dom bara övernatta på hotellet. Mumien kan, förutom att vrida nackar av folk, väcka upp dom döda och ta med dom till ett skepp lastat med guld och hemligheter som ligger och skräpar ute i naturen. Zombin är mumiens följeslagare och kan trampa ut tarmar. Monstret har en mor som gillar att begrava flickor levande då dom alltför ofta påminner om hennes egen döda dotter.

Jag vet inte hur manuset till denna pärla kom till men evigt tacksam måste man vara över dylika guldkorn. Il Était une fois le diable aka Devil story är helt enkelt ett måste för fans av det obskyra.

lördag 10 april 2010

Sweet sugar (1973)




Sugar blir arresterad för narkotikainnehav och sänd till ett fångläger styrt av Dr John och hans sadistiska vakter.

Här har vi women in prison ala 70tal med galna experiment, bisarra bestraffningar, sadistiska lägervakter med piskor , lättklädda damer med jeansshorts , machetes och voodoo! Logik och handling lämnas vid dörren och återfås då filmen är slut.

Hot Water aka Junior (1985)




Två prostituerade kvinnor bestämmer sig för att starta ett nytt liv och köper ett hus på vischan. Traktens hillbillys börjar snart nog trakassera dom fagra damerna och värst av dom alla är junior, en utvecklingsstörd psykopat och våldtäktsman.





Referenserna till Motorsågsmassakern är otroligt missvisande. Detta är en 80talsrökare i rape/revenge klassen och som sådan har den sina poänger. Det finns en del bra scener och slutet blir ett överraskningsslut vilket känns tämligen onödigt samtidigt som det komplicerar filmen lite för mycket.

måndag 5 april 2010

The return (2006)




Ung rastlös kvinna plågas av hallucinationer sedan barndomen och beger sig till en småstad i Texas där hon konfronteras med hemligheter från sin barndom.

Vackert filmad och underbart foto samt Sarah Michelle gellar´s rollprestation lyfter den här filmen riktigt bra och slutet är lite överraskande.

A name for evil (1973)



Arkitekt med fru flyttar ut till ett hus på landet för att försöka få igång sitt äktenskap men huset vill inte direkt ha dom där.

Usel hemsökt hus historia som bara erbjuder lite röster som väser "get out och en oförklarlig brand. Och vi får inte glömma den mest bissarra scenen när en logdans förvandlas till ett jävla gruppsexparty! Och nej det är inte vackra människor!


Wishcraft (2002)



En nördig student vid namn Brett Bumpers (!) får en torkad tjurpenis (!) i posten. Den torkade fallosen uppfyller tre önskningar som Brett använder får att bli tillsammans med skolans populäraste tjej. Snart nog så börjar vissa elever på skolan dö på allehanda intressanta sätt.

Detta är en b-slasher. Och inte direkt en bra sådan. Morden är relativt orginella men det är alldeles för få av dom och kopplingen mellan tjurpenisen och morden är för dum och långsökt så filmen spårar ut helt och hållet.

lördag 3 april 2010

Killers moon (1978)


En busslast med skolflickor fastnar på den engelska landsbygden och tar sin tillflykt till ett gammalt hotell.Samtidigt flyr fyra sexualsadister och mördare från en sjukstuga där dom genomgår drömterapi (utan bevakning givetvis) och ingen bryr sig om att direkt leta efter dom. Synd för flickorna som blir trakasserade , våldtagna och mördade av galningarna.


Killers moon som på det hederliga gamla bolaget Red baron fick sitt namn översatt till Mördar måne vilket är helt enkelt briljant.
Filmen har bra stämning med engelsk landsbygd och gotiska slott. Givetvis är det b-skådisar och rena felaktigheter i manuset för resten av slanten. Dialogen ligger i toppklass genom hela filmen, bara smaka på den här dialogen mellan två av flickorna:

"Du blev ju bara våldtagen, om du förtränger det så blir allt bra och vi kan bli bra fruar och mödrar en vacker dag"

Man kan undra om en film idag skulle komma undan med detta? Jag säger nog nej.

Island claws (1980)



Miljöförstöring gör krabbor galna som börjar attackera människor på en ö. Och inte nog med det, en av dom blir dessutom gigantisk.


Detta är dåligt, på gränsen till dåligt på riktigt. Vi har ett forskarlag som gör experiment med tillväxthormoner på krabbor och ett kärnkraftverk som råkar dumpa radioaktivt vatten i havet utanför ön. Vi har en reporter vid namn Jan Raines som gör ett reportage om krabbexperimenten och som råkar vara dottern till ägaren av kärnkraftverket (Frank Raines) . Reportern är kär i den hete forskaren Steve Hanks som är föräldralös och vem dödade hans föräldrar? Frank Raines såklart! Vem behöver muterade krabbor när man har såna intriger?
Mitt i allt detta så kryper krabborna runt och klapprar med sina klor och tar djur och människor av daga i en alltför låg utsträckning tills den gigantiska moderkrabban dyker upp.

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud