söndag 28 februari 2010

Rec 2 (2009)



Uppföljaren till Rec följer en insatsstyrka som ska eskortera en man in i den infekterade byggnaden för att säkra prover och bevis.

Långt ifrån lika bra som sin föregångare men dock sevärd.

The fourth kind (2009)



Försvinnanden i en liten småstad i Alaska förbryllar psykolog som genom hypnos försöker ta reda på sanningen.

Påstås vara baserad på verkliga händelser och det enda som gör den här filmen lite intressant är dom amatörinspelade videoklippen som läggs in i filmen.

måndag 22 februari 2010

Autopsy (2008)




Ungdomar festar till på mardi gras , råkar ut för en bilolycka och hamnar till slut på sjukhuset Mercy där överläkaren är en psykopat och alla annat är bortom bissart!
Brutal, våldsam och sadistisk. Lobotomering med handborr och saltsyra i såret yes mama.



söndag 21 februari 2010

Angels from hell (1968)




Postern ser bättre ut än vad filmen är men bra musik och skön dialog piffar upp.

The children of Ravensback (1980)


Pure ultimate crap!

En skolbuss åker in i ett radioaktivt moln och barnen från Ravensback får förmågan att bränna ihjäl människor genom att röra dom. Dom blir dessutom zombies som bara kan dö om man hugger händerna av dom !


lördag 20 februari 2010

Dying breed (2008)





Yes, ännu en The hills have eyes klon fullt utrustad med inavlade backwoods mutanter och kannibalism! Trovärdighetsproblem och klyschigt , långt ifrån det bästa bidraget till genren men slutet är dock rätt fyndigt.

The devils tomb (2009)





Allt är dumt med den här dåliga ursäkten till film. Vi har en grupp "elit"soldater som gör allt elitsoldater inte gör. Tex sminkar sig, går runt ensamma, börjar hångla med okända nakna kvinnor som dyker upp från ingenstans etc. Dessa soldater ska rädda en forskare från en topphemlig arkeologisk station mitt ute i öknen men hamnar istället i nån form av krig mellan gott och ont. Klyschorna haglar och efter 40 minuter stänger man av skiten.

Necrosis (2009)



Sex personer på weekendtrip blir utsatta för hemskheter som eventuellt har någonting att göra med någonting som hände för många år sen.
Usel jävla dv-inspelad dynga med värdelösa skådespelarinsatser. 83 minuter lång och trots det händer det inte saker först efter 58 minuter .

söndag 14 februari 2010

Angel of H.E.A.T. (1983)


Nån jäkla AgentSciFiÄventyrAction hybrid med Marilyn Chambers som agent Angel Harmony som ,tillsammans med sin grupp The protectors, skickas för att stoppa en galen vetenskapsman som har en arme med androider! Dessa ska ha använda för att stjäla microchip med topphemlig information!

Redan i inledningen blir det galet då en liten flicka i karatedräkt stiger ner från himlen och blir till Marilyn Chambers som gör spionslag och shyssta karatemoves som dom bara kunde göra dom på 80talet. Och som om det inte vore nog, hon gör dom topless med (i vad som kan vara en av dom mest omotiverade nakenscenerna någonsin!) Sen följer en rad av omotiverade toplesscener, japanska karatemästare med tysk accent, hologram och gyttjebrottning innan den stora finalen med androidkampsport.

Steel and lace (1991)



Cyborg rape/revenge? Yes indeedo! En kvinna tar livet av sig efter att ha blivit våldtagen av yuppies på en parkeringsplats. Hennes bror transformerar henne till en cyborg (!) och beväpnar henne med borrar, laservapen och en vagina som kan suga musten ur män (bokstavligt talat!)
Kan detta bli något annat än underhållande? Knappast.

House of the devil (2009)



Studentskan Samantha tar ett barnvaktsjobb för att kunna betala för sin nya lägenhet men hamnar istället hemma hos en djävulsdyrkande sekt som vill använda henne i en ritual.

Överhypad film, den har en skön 80talsstämning vilket är ett plus men den är alldeles för seg. Varför gör man en film som är 95 minuter lång och fyller den med minst 20 minuter skräp? När det väl händer någonting är den faktiskt godkänd men vägen dit är lång.

The Day It Came to Earth (1979)



Meteorit slår ner i en damm där maffian dumpat en kropp och *tadaa* ett rymdmonster föds som börjar förfölja lokala tonåringar.

Seeeeeeg lågbudgetparodi på 50talets antikommunistiska monsterfilmer. Och monstret ser fan ut som Jason Voorhes i Fredagen den 13:e del 8!

Terror on the beach (1973)



Familj campar på stranden och blir trakasserade av hippies!

Redig 70talsstänkare gjord för tv. Således är det ingen Last house on the left man får se, dock härlig musik och shyssta 70talsfordon.

lördag 13 februari 2010

The alien dead (1980)



Supreme cheese ala 80tal. En meteorit slår ner i ett träsk och förvandlar människor till blodtörstiga zombies. Härlig B-film med dåliga skådisar, hemsk dialog och groteska alienzombies.


Zombi Kampung Pisang (2007)




Kategori c zombiefilm från Malaysia .


onsdag 10 februari 2010

Meat grinder (2009)


Ung psykotisk kvinna hittar ett lik som hon maler ner och börjar servera i sitt lilla nudelkafe vilket givetvis innebär en succe. Och när man har ett vinnande koncept är det synd att sluta....

Vacker, blodig och poetisk Thaislasher med en hälsosam dos samhällskritik.

måndag 8 februari 2010

Mecanix (2003)


I en postapokalyptisk mardrömsvärld styr mekaniska kreatur och den enda människan är deras slav. Kreaturen vill åt embryot som är källan till allt liv och som den sista människan bär hemligheten till.


En ytterst surrealistisk film med mycket start/stopp och konstiga ljud. Helt jävla vriden och bisarr och vad den handlar om får man komma fram till helt på eget bevåg.Rekommenderas.

söndag 7 februari 2010

The children (2008)



En trevlig vintersemester för två familjer blir en mardröm då barnen i familjen får en masspsykos och börjar attackera sina familjer.

Rätt underhållande och våldsam.

Nightlife aka Grave misdemeanours (1989)


Archie spenderar sin fritid med att jobba extra i sin farbrors bårhus och detta retas han för av dom populära killarna i skolan. Hans antagonister dör dock i en bilolycka och hamnar således på en brits i bårhuset. En blixt slår ner och det är synd för Archie ty detta gör att hans plågoandar kommer tillbaka som zombies för att terrorisera honom lite mer.

Aatma (2006)




Indisk skräck med musikalnummer. En ung fru blir besatt av en död exorcist som vill hämnas på hennes make och sina släktingar.

Faktiskt rätt bra.

The day the earth stopped (2008)



2 nakna (?) aliens i människoform landar på jorden. Med sig har dom 666 (!?) jättelika robotar och ett ultimatum: Bevisa mänsklighetens värde eller dö.


Det är så otroligt jävla mycket som är fel med den här smörjan. Till exempel: Aliens med mycket avancerad teknik ser oss som ett framtida hot och vill förgöra oss men låter bli för att dom ser ett barn födas? Dom tillåts inte lägga sig i det som händer på jorden (?) men att rädda livet på en kvinna som fött barn går bra? Dom har både helande krafter och förmågan att slå ut hela grupper av människor med sin bara händer men dom lyckas ändå bli gripna om och om igen.
Förutsägbart, dåligt manus, dåligt ljus, kass filmning. Hela skiten är en röra av ologiska och motsägelsefulla handlingar. Nämnde jag det förutsägbara dravlet? Höll på att glömma att Judd Nelson är med i den, han står med på omslaget till och med. Synd att det är en jävla halv trekvarts biroll på 2 minuter!

Filmens budskap ska givetvis vara att trots mänsklighetens alla fel så finns det ett värde men ingenting görs för att lyfta fram det, eller jo, ett barn föds, det är allt. Och det finns nåt luddigt "the value of peace" vad det nu har med filmen att göra?

torsdag 4 februari 2010

Visiting hours (1982)



Skön slasher från det glada 80talet. Inte en smart film kan man lugnt påstå men Michael Ironside som psykopat med juvelfetish i ett skinnlinne? Det räcker långt!

Tokyo gore school (2009)




Högstadieungdomar spelar ett spel som går ut på att den starkaste vinner och den svagaste får sin hemlighet avslöjad.

Hade ju kanske varit intressant om dom inte spenderat tiden med att bitchslappa varandra....

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud