söndag 31 januari 2010

Zontar - The thing from Venus (1966)



Zontar kommer till jorden för att förslava mänskligheten med sina flygande injectopods!


Zontar - Thing from Venus är ungefär som Invasion of the bodysnatchers eller Puppetmasters. Väldigt lite monster men desto mer rädsla för kommunism vilket var vanligt i den här typen av filmer från 50 och 60 talet.

måndag 25 januari 2010

Creepy hide and seek (2009)



Creepy hide and seek är en variant av kurragömma som ungdomar leker och som kan få farliga konsekvenser om man inte gör rätt. Och snart nog börjar människor försvinna efter att ha hemsökts av spöken som vill hämnas.

Jag vill kalla den en lågbudgetversion av The grudge eller valfri liknande japansk film.

söndag 24 januari 2010

A L'Interieur (2007)


Franska A L'Interieur (inside) är en hård, grym och otroligt brutal film om en ensamstående gravid kvinna blir attackerad av en psykotisk kvinna som vill stjäla hennes ofödda barn. Allt eftersom hon försöker hålla sig vid liv och skydda sitt barn förvandlas hennes hus till ett veritabelt slakthus.


Detta är en helt jävla underbar film. Psykotisk, våldsam, makaber, svart och blodig till förbannelse. Det är få filmer man säger wow efter man sett och det här var en av dom.

Appointment with fear (1985)


Ultimate cheese!

Mördare i koma lyckas astralprojicera sin ande som antar fysisk form och måste åka bil för att förflytta sig. Anledningen är att han vill döda sin nyfödda son så han kan behålla sin status som egyptisk gud! Han lyckas döda sin fru men hon har lagt barnet en meter åt sidan så sonen överlever (vad fan?) . Några tonåringar tar med barnet till en stuga för att ha fest och bla bla bla.

Dumt? Ja för helvete. Killen är odödlig men hamnar i koma? Han är en gud men kan inte förflytta sig utan bil? Tonårstjejen som tar hand om barnet går runt med en avlyssningsutrustning stor som en parabol och lyssnar på folks konversationer osv osv. Han försöker dessutom döda sin son med en knivjävel!

lördag 23 januari 2010

Death bell (2008)


Sydkoreansk Saw i elitskola. Elever tvingas svara på frågor och kommer inte svaren fort nog dör en av dom i allehanda fällor.

Quarantine (2008)


Tvteam följer med brandkåren på en utryckning och blir satta i karantän i ett hyreshus där en infektion sprider sig och förvandlar människor till blodtörstiga monster.

Den amerikanska remaken av spanska Rec är så gott som likadan men faktiskt rätt underhållande och creepy trots allt.

Blood creek (2009)



Nazi ockultism och zombies i en salig röra. Innehåller helt bisarra scener som attackerande zombiehästar och jättelika nazizombies från 1940talet. En skön b-film om man inte tar den på alltför stort allvar.

onsdag 20 januari 2010

Summers blood (2009)


Ung tjej söker efter sin far som hon aldrig träffat och blir kidnappad av en familj med seriemördare. Måste hon bli en av dom för att överleva?

Mycket underhållande och störd film.
På minussidan ligger att filmen fått titeln Summers moon på dvdsläppet pga av att Ashley Greene medverkat i New moon. Ett uselt försök av filmbolaget att slå mynt av något som inte har med filmen att göra.

tisdag 19 januari 2010

Noroi (2005)



Dokumentärfilmare stöter på paranormala fenomen och ond bråd död när han söker sanningen om demonen Kagutaba.

Filmad i dokumentärstil och bitvis slö men på det hela taget blir den rätt ok. Men japanerna kan bättre när dom vill.

lördag 16 januari 2010

Terror and black lace (1985)


Terror y encajes negros

En underhållande mexikansk drama/thriller om en ung kvinnas äktenskap med sin kontrollerande make samtidigt som en seriemördare dödar kvinnor med utsläppt hår. Fagra mexikanska damer och manliga män med hål i hakan i en salig röra med en touch av giallo.

Devil rider (1970)


Rebelliska Cathy blir arg på sin karatesparkande pojkvän och rymmer med en tuff ögonlappsbärande ledare för ett motorcykelgäng! Cathys familj hyr då en privatdetektiv för att hitta henne och förhindra att hon råkar ut för samma sak som sin syster (som började hänga med ett motorcykelgäng och senare blev prostituerad ) . När privatdetektiven misslyckas är det upp till karatesparkaren att rädda dagen.


Motorcykelraffel ala 70tal med moraliskt budskap, grymt soundtrack, sköna karaktärer.Handlingen är dock tunn då det läggs mer tonvikt på det moraliska budskapet. Men för fans av 70tals bikerfilmer så.

torsdag 14 januari 2010

La rose écorchée (1970)


The blood rose, helt klar inspirerad av Eyes without a face och levererar kusliga franska slott, elaka dvärgar och en vansinnig vanställd kvinna i rullstol som vill kidnappa unga söta flickor för att ta deras ansikten och återställa sin egen förlorade skönhet. Och ja det funkar rätt bra.

The road (2009)



Postapokalysm med riktigt skitig och deprimerande stämning. Men det är tyvärr det enda som är riktigt bra med filmen.

Knife of ice (1972)


"Fear is a knife of ice which penetrates the senses down to the depth of conscience."

Giallo av Umberto Lenzi där en stum kvinna (Caroll baker) riskerar bli det nästa offret för en galen mördare.

Rätt slö film och kanske inte en av lenzis bästa men ändock värd att se. Caroll baker gör en bra roll och slutet är definitivt överraskande.

onsdag 6 januari 2010

Sorority row (2009)



Systrar i en förening råkar döda en medsyster och gömmer liket i en brunn. Efter 8 månader börjar någon stalka dom fagra damerna med ett fälgkors.

Har vi sett det förut? Jamenvisst. Spårar filmen ut helt och hållet? Oh ja! Jag gillar slasherfilmer men det här var för mycket, dummare upplösning får man leta efter.

Forget me not (2009)




Under en avslutningshelg försvinner Sandy´s vänner en efter en och samtidigt så försvinner dom ur alla andras minnen med. Nu måste Sandy på egen hand försöka lösa mysteriet innan det är hennes tur.

Jag gillar konceptet, efter en lek på en kyrkogård så börjar ett elakt jävla spöke jaga dom och samtidigt förändras hela nutiden till att dom aldrig existerat. Men det är också det enda som är bra med den. resten påminner för mycket om filmer man sett om och om igen och jag kan svära på att det är samma effektteam som gjorde dom onda andarna i Dead birds.

söndag 3 januari 2010

Kiss of the tarantula (1976)


Ung kvinna använder sina tama spindlar (och sin fars bårhus) för att ta elaka människor av daga.

Helt enkelt fantastisk bara för hela filmen går ut på att folk blir ihjälskrämda av spindlarna vilket leder till några makalöst långsökta mord.

Filmlänkar
British video nasties A-Z

Slasher movie buyers guide

post-apocalypse.co.uk

Unhinged film

silverferox

Final girl

Raro vhs

Movieart
Wrong side of the art

Köpa film
Axel music

Play

Zdd visualmedia

Videodrome

Kick ass music and groovy tunes
Threshold productions

Threshold productions at Soundcloud